Kategorier
Visit Orsa!

Att göra på SM!

Nu är inbjudan ute och det ska mycket till för att SM återigen ska ställas in (peppar, peppar…). Vi vill tipsa om framför allt två saker som inte får missas, som måste upplevas när man är i Orsa i Juli.

Orsayran 6/7

Orsayran innebär att Orsa fylls av musik och sång i de mest varierande genrer. Till det ett rikt folkliv och mängder med aktiviteter och möjligheter att äta och dricka i somrig och musikalisk miljö.

Spelar du ett instrument kan det vara idé att ta med det!!

Det unika med Orsayran är att du träffar musikanter och artister på gator och torg – det hela bygger på genuin lust att framföra musik och inte på höga gager.

Orsayran pågår alla onsdagar i Juli (samt första onsdagen i augusti). Det innebär att efter två år av inställda evenemang så blir det en fenomenal comeback onsdagen den 6/7! Läs mer om Orsayran på deras hemsida!
De har även en Facebooksida som du hittar här!

Orsa Rovdjurspark

Det andra heta tipset är Orsa Rovdjurspark. Parken stänger tyvärr för gott 31/10. Det innebär en unik sista chans att passa på att se de rovdjur såsom Persisk Leopard, Amurtiger, varg, björn mfl i Europas största rovdjurspark (325.000 kvm).

Observera att alla som startar i SM 2022 får en rabattkupong på entrébiljetten vid “inskrivningen”! Besök gärna deras hemsida för att läsa mer om parken och dess invånare!

Snöleopard (Panthera Uncia)